Välkommen till Länkskafferiet

Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.

Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

Nya länkar via RSS

Våra RSS-strömmar
Publicera länktips från oss! Ange källa: "Länkskafferiet" och en länk tillbaka till oss.

21 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Västerbottens museum

Västerbottens museum  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Västerbottens museum och friluftsmuseet Gammlia ligger i Umeå. Museet har film- och fotosamlingar och ett särskilt rum för fotografen Sune Jonsson. På Gammlia visas hus och gårdar från 1800-talet. Du kan titta på föremål och foton från deras samlingar på webbsidan. Här finns också lärarhandledningar.
Taggar: Norrland, Västerbotten, byggnader, fotografi, kulturhistoria, kulturmiljöer, kulturmiljövård, museer

Skogskyrkogården - världsarv

Skogskyrkogården - världsarv  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Skogskyrkogården är ett av Sveriges 14 världsarv, det vill säga platser som anses värdefulla nog att hamna på UNESCO:s världsarvslista. På Riksantikvarieämbetets webbplats får du bland annat veta att Skogskyrkogården skapades mellan 1919 och 1940 av de berömda arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. I slutet av artikeln finns ett par länkar till mycket mer information om och bilder på detta världsarv i Enskede, Stockholm.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, kyrkor, naturarv, världsarv

Världsarv i Sverige

Världsarv i Sverige  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Drottningholms slottsanläggning blev 1991 Sveriges första världsarv, men många har tillkommit sedan dess, till exempel fornlämningsmiljön Birka Hovgården, hällristningarna i Tanum och Skogskyrkogården i Stockholm. Här kan du läsa om alla de svenska världsarven på UNESCO:s lista. Riksantikvarieämbetet står för dessa sidor.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, naturarv, världsarv

Kulturen i Lund

Kulturen i Lund  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Friluftsmuseet Kulturen i Lund är södra Sveriges motsvarighet till Skansen och Nordiska museet. På webbplatsen kan du läsa om museets hus och byggnader samt trädgårdar och utemiljöer. Du kan också hitta aktuella utställningar och en historisk tidslinje med tips på hur man kan lära sig om livet i Sverige under olika århundraden. Museet har även byggnader utanför det ordinarie museiområdet, bland annat Östarp, Hökeriet, Tegnérmuseet, Bosjöklosters mölla och Borgeby slott.
Taggar: Skåne, Sveriges historia, byggnader, föremål, konsthantverk, kulturhistoria, kulturmiljöer, kulturmiljövård, medeltiden, museer, utställningar

Stilhistoria - Hålla hus

Stilhistoria - Hålla hus  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Lär dig om gårdsbebyggelsen i Västerbottens län samt om samhällsbyggnader och olika byggnadsstilar från 1790 till 1970. Du kan också läsa om samiska byggnader som kåtor, bodar med mera.
Taggar: Västerbotten, arkitektur, byggnadshistoria , byggnadskonst, byggnadsteknik, gårdar, kulturmiljöer, samer

De unika hälsingegårdarna

De unika hälsingegårdarna  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Franska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 10 år

Utforska storböndernas ståtliga hälsingegårdar och deras historia under 1600-1800-talet i Sverige. Du kan se bilder och läsa om måleri, textilier, inredningskonst, landskapets historia och byggnadsvård. Hälsingegårdarna finns med på UNESCOs världsarvslista.
Taggar: 1700-talet, 1800-talet, Hälsingland, Sveriges historia, arkitektur, gårdar, kulturarv, kulturmiljövård, världsarv

Föregående 1 2 3 4 Nästa  

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt