Välkommen till Länkskafferiet

Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.

Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

Nya länkar via RSS

Våra RSS-strömmar
Publicera länktips från oss! Ange källa: "Länkskafferiet" och en länk tillbaka till oss.

21 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

DIK-förbundet

DIK-förbundet  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Akademikerförbundet DIK organiserar medlemmar som arbetar inom områdena dokumentation, information, kommunikation och kultur. Information om olika yrken finns under rubrikerna bibliotek och information, museum och kulturmiljö, språk, logoped, kulturförmedling, information, kommunikation och media.
Taggar: förbund, fackförbund, fackföreningar, fackliga organisationer, organisationer

Stockholms läns museums samlingar

Stockholms läns museums samlingar  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Arkivet har tusentals fotografier av olika kulturmiljöer i Stockholms län från 1900-talets början och framåt. Här finns landskapsbilder, arkeologiska fynd, vapen, konst i kyrkor, båtar och mycket annat. Om man klickar på bilderna blir de större och man får ofta en liten förklarande text. Där står också om och hur du får använda bilden.
Taggar: Södermanland, Stockholm, Stockholms historia, Sveriges historia, Uppland, bildarkiv, bilder, fotografier, kulturmiljöer, kulturmiljövård

Skogskyrkogården - världsarv

Skogskyrkogården - världsarv  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Skogskyrkogården är ett av Sveriges 14 världsarv, det vill säga platser som anses värdefulla nog att hamna på UNESCO:s världsarvslista. På Riksantikvarieämbetets webbplats får du bland annat veta att Skogskyrkogården skapades mellan 1919 och 1940 av de berömda arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. I slutet av artikeln finns ett par länkar till mycket mer information om och bilder på detta världsarv i Enskede, Stockholm.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, kyrkor, naturarv, världsarv

Världsarv i Sverige

Världsarv i Sverige  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Drottningholms slottsanläggning blev 1991 Sveriges första världsarv, men många har tillkommit sedan dess, till exempel fornlämningsmiljön Birka Hovgården, hällristningarna i Tanum och Skogskyrkogården i Stockholm. Här kan du läsa om alla de svenska världsarven på UNESCO:s lista. Riksantikvarieämbetet står för dessa sidor.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, naturarv, världsarv

Världsarvet Falun

Världsarvet Falun  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 10 år

Stora Kopparberget och Faluns industrilandskap infördes som världsarv på UNESCO:s lista 2001. Läs mer om Falu gruva, staden Falun och bergsmansgårdarna på Falu turistbyrås webbplats. Du får också veta vilken anknytning falukorven, den traditionella rödfärgen och Systembolaget har till Falu gruva.
Taggar: 1600-talet, Dalarna, Sveriges historia, industrihistoria, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, sevärdheter, världsarv

Örlogsstaden Karlskrona - världsarv

Örlogsstaden Karlskrona - världsarv  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 10 år

Karlskrona finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1998, på grund av att staden har en örlogsbas från 1600-talet och att varvs- och hamnmiljön är så välbevarad. Här kan du läsa mer om världsarvet och historien bakom. Se även foldern Örlogsstaden Karlskrona.
Taggar: Blekinge, Sveriges historia, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, militärhistoria, världsarv

Föregående 1 2 3 4 Nästa  

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt